Sorry but this website does not support Internet Explorer. We advise you to switch to another browser.
Curious how you can flip to better results and happier people? Plan your free consultation now or call +31 (0) 85 - 004 39 18.

Telefoons zijn prachtig: het feit dat je op elk moment, op elke plek, over alle mogelijkheden en data kunt beschikken die je maar wil is fantastisch natuurlijk. Maar er schuilt ook een duistere kracht in…

Ze worden namelijk door afdelingen vol hele slimme mensen zo geprogrammeerd om zo vaak mogelijk, zo veel mogelijk van jouw aandacht te krijgen. Dat is tenslotte het verdienmodel van veel apps. Jouw blikken en kliks leveren geld op. Door de geraffineerde manier waarop die apps je aandacht vragen is de kans groot dat je je vaker en meer laat verleiden om te kijken en te klikken dan goed is voor je productiviteit en (belangrijker) rust.

En ja, notificaties - je voelde het misschien al aankomen - zijn hierbij de grootste boosdoener. Elke keer dat er een notificatie binnenkomt beslist ⚠️iemand anders⚠️ dat jij op dat moment je telefoon pakt en er iets mee gaat doen. En dat is best gek. Eigenlijk zou JIJ moeten beslissen wat een goed moment is om je mails te lezen of een discussie in de buurt-appgroep te bekijken. Je bent toch de baas over jezelf?

Voor veel mensen voelt het een brug te ver, maar geloof ons: zet je notificaties uit. Of tenminste, bijna allemaal dan. Er zijn er een paar die je daadwerkelijk helpen: die waarbij de factor tijd/timing ook daadwerkelijk een rol speelt. Denk aan je agenda of bijvoorbeeld een bezorgdienst waarvoor je thuis

{{ formTitle }}

{{ formContent }}