Sorry but this website does not support Internet Explorer. We advise you to switch to another browser.
Curious how you can flip to better results and happier people? Plan your free consultation now or call +31 (0) 85 - 004 39 18.

Denk je even in: je gaat naar die kwartaalmeeting en hebt geen goed nieuws. Het is namelijk wéér niet gelukt om verder te komen met je strategische doelen. Hoe frustrerend is dat? Je bent niet de enige manager die zich geregeld zit op te vreten over het gebrek aan tijd en resultaat.

Dit gaat er mis: teams verzuipen in dagelijks werk

Werknemers zijn altijd bezig met het werk dat op hun bureau ligt. Met urgente problemen oplossen, want directe resultaten voelen productief. Taken die niet als een mail in iemands inbox staan, worden niet opgepakt. Mensen proberen alle ballen in de lucht te houden en komen niet toe aan waar het echt om draait: werk dat bijdraagt aan de langetermijndoelen.

Dit gaat er ook mis: te veel meetings en mails

Zeker in grote organisaties hebben sommige mensen de hele dag meetings en komen zij niet aan hun eigen werk toe. Wat een tijdverspilling. Daarnaast willen we ons van nature graag nuttig maken en meedenken. Bijvoorbeeld wanneer er per mail een simpele vraag binnenkomt. Die mail gaat dan al gauw langs 5 mensen met nog eens 3 in de cc. Iedereen vindt er wat van. Uiteindelijk zijn er 8 mensen die zich druk maken over iets onbenulligs waar ze helemaal niet verantwoordelijk voor zijn. Da’s vreselijk voor de productiviteit en effectiviteit.

Wat jij daarvan merkt

Herkenbaar, dat altijd druk zijn met van alles en nog wat? Supervervelend voor je collega’s en het heeft deze gevolgen voor jou als manager:

  • Je maakt een slechte beurt bij het MT
  • Gemor en onrust in je team, wat jij weer moet oplossen
  • In het slechtste geval uitval van collega’s en meer werkdruk voor de rest
  • Jullie imago als werkgever staat op de tocht

Moet je niet willen.

5 tips voor een succesvol team

Het kan ook anders. We geven je 5 tips om toe te komen aan de dingen die écht belangrijk zijn en zo je teamprestaties te verbeteren.

Tip 1: verbeter het mailgedrag

Eindeloos heen-en-weer-gemail voorkomen? Stimuleer dat je team mails schrijft waarop de ontvanger alleen met ja of nee kan reageren. Daarvoor moet de schrijver namelijk eerst goed nadenken over de kern en het nut van de e-mail. Scheelt onduidelijkheid en ge-cc.

Bedenk ook: waar mailen je mensen over? Iets urgents, emotioneels of ingewikkelds wat je niet direct helder kunt omschrijven, hoort niet in een e-mail. Daarvoor is het slimmer om even te bellen of bij een collega langs te lopen. Sommige dingen moet je nou eenmaal met elkaar bespreken om ze goed over te brengen.

Tip 2: kijk kritisch naar je meetings

Over die meetings gesproken: check eens hoe vaak jullie vergaderen en waarover. Vraag je daarbij altijd af waar jij en je collega’s impact kunnen maken. Wie moet er bij welke meetings aanwezig zijn? Beëindig een meeting bijvoorbeeld 15 minuten eerder als je merkt dat het gesprek in ditjes en datjes vervalt.

Tip 3: ga voor minder projecten

Probeer niet 10 projecten tegelijk uit te voeren, maar focus naast het dagelijkse werk bijvoorbeeld per kwartaal op 3 projecten. Zo wordt sneller duidelijk welke taken meer en minder resultaat opleveren. Aan het eind van dat kwartaal kijk je hoe jullie ervoor staan en of er tijd is voor een volgend project. Dat geeft iedereen meer overzicht en minder prioriteitenstress.

Tip 4: focus op de zwakke schakels

Jouw team is een soort machine waarin allerlei radertjes draaien. Pas als alle losse schakels lekker werken, kunnen ze goed samenwerken. Neem je collega’s daarom eens individueel onder de loep. Is er iemand die de boel vertraagt, hulp of meer uitdaging nodig heeft? Zit iedereen nog op de juiste plek? Waar kun je nog een beetje smeren?

Tip 5: laat je team trainen in time management

Prioriteiten stellen en niet zomaar alles gaan doen is best lastig. Help je collega’s daarom beter worden in time management. Dat klinkt misschien als een operationele dooddoener, maar alleen een effectief werkend team kan successen boeken. Daarom trainen we bij Flipmonday mensen in vaardigheden en tools om grip te krijgen op hun werk. Zo krijgen je mensen niet alleen meer gedaan, jullie worden er allemaal ook nog eens gelukkiger van.

Flip naar betere teamresultaten

Draait jouw team niet helemaal lekker en blijven je resultaten achter? Wij helpen jullie aan heldere en effectieve workflows. Flip vandaag nog naar meer succes en blijere mensen. Bel of mail Michelle voor een vrijblijvende kennismaking via 085 - 0043 918 of michelle@flipmonday.nl.

{{ formTitle }}

{{ formContent }}